Botox behandelingen en injectables

Behandelingen met botulinetoxine (Botox®) en hyaluronzuur fillers

Botox en injectables rondom het mondgebied en met een tandheelkundige indicatie worden door tandarts van Wijk en MKA-chirurg dr. T. Xi gespoten. Botox injecties boven de ogen met enkel een cosmetische wens worden vooralsnog alleen door dr.T. Xi gespoten.

Dr. T. Xi is werkzaam als mond-kaak-aangezichtschirurg in het Radboud UMC Nijmegen en is zelfstandig bevoegd vanuit zijn professie ook cosmetische verrichtingen uit te voeren.

Met injectables van botulinetoxine en hyaluronzuur kan het gezicht een jeugdige uitstraling krijgen door het verlies van volume aan te vullen en door spierspanning gerelateerde rimpels te ontspannen.

Botulinetoxine wordt veelal toegepast voor het behandelen van de horizontale en verticale fronsrimpels, horizontale voorhoofdrimpels en kraaienkpootjes. Een behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt uitgevoerd met behulp van een aantal injecties met een zeer dunne naald. Hierdoor is het toedienen van botulinetoxine nauwelijks pijnlijk. Het natuurlijke resultaat is na enkele dagen zichtbaar en houdt tot 3-6 maanden aan. Na herhaalde behandelingen wordt een langduriger resultaat gezien.

   

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast wordt botulinetoxine gebruikt om tandenknarsen (bruxisme) en verdikking van kaakspieren (masseterhypertrofie) te behandelen. Als gevolg van voortdurend over elkaar schuiven van de kiezen ontstaan er slijtage van de kiezen en pijnklachten in de kaakspieren, en soms zelfs hoofdpijn en migraineklachten. Daarnaast kan chronisch tandenknarsen leiden tot een vergroting van de kauwspieren, gekenmerkt door een bolling bij de kaakhoek, die als cosmetisch storend wordt ervaren. Door botulinetoxine in de desbetreffende kauwspieren te injecteren kunnen klachten als tandenknarsen en hoofdpijn afnemen en neemt het volume van de kauwspieren af. Dit wordt vaak als een zeer dankbare behandeling ervaren.

Voor meer informatie leest u onze patiëntenfolder over botox.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur komt van nature voor in de jonge huid en zorgt ervoor dat de huid water kan vasthouden. Hierdoor blijft de huid soepel, elastisch en dit geeft de huid een jeugdig en gezond uiterlijk. Door veroudering verliest de huid zowel volume als elasticiteit. Hyaluronzuurfillers worden toegepast om het volumeverlies en verlies van elasticiteit van de huid te compenseren. Hierdoor wordt de huid verstevigt en verjongd. Bovendien kunnen hyaluronzuurfillers worden gebruikt om de contouren van de lippen, kaaklijn en jukbeen (gezicht) te benadrukken. De effecten van hyaluronzuurfillers zijn vaak meteen na de behandeling zichtbaar en zal het effect 6 tot 12 maanden zichtbaar zijn, afhankelijk van het toepassingsgebied.

 

 

 

 

 

 

 

Leest u onze patienteninformatie fillers voor meer informatie

Bij Xiwi Tandheelkunde kunt u laagdrempelig terecht voor een kennismakingsgesprek. U krijgt een afspraak bij degene die u ook daadwerkelijk zal behandelen. Het doel van dit gesprek is u te informeren over de behandelmogelijkheden. Hierbij staan uw wensen centraal. Er wordt beoordeeld wat de mogelijkheden zijn en welk resultaat u van de behandeling kunt verwachten. Dit eerst gesprek is kosteloos.

Anamnese vragenlijst