Botox en tandartsen

Botox en tandartsen

Naar aanleiding van de diverse media-berichten van 8 mei 2019 hebben wij als directie van XIWI-tandheelkunde besloten dat we het beleid rondom het uitvoeren van BOTOX behandelingen en injectables voorlopig zullen aanpassen.

Zowel tandarts van Wijk als dr. Tong Xi (MKA-chirurg) hebben de erkende implacademy opleiding afgerond en zijn aangesloten bij de verschillende vakverenigingen zoals de NVDFE, te weten de Nederlandse Vereniging voor Dento Faciale Esthetiek. Beiden werken volgens deze wetenschappelijke richtlijn, hebben geaccrediteerde bij- en nascholing gevolgd en beschikken over een klachtenregeling.

Vanuit zijn professie als MKA-chirurg is dr. T. Xi zelfstandig bevoegd diverse behandelingen met botox uit te voeren, niet alleen op tandheelkundige indicatie maar ook cosmetisch op verzoek van de patient, beperkt tot het hoofd-halsgebied.

Tandarts van Wijk zal zich beperken tot de behandelingen met een tandheelkundige indicatie, rondom de mond en niet boven de ooglijn.

Dit beleid zullen we hanteren tot er meer duidelijkheid is over de zelfstandige bevoegdheid van tandartsen met betrekking tot het spuiten van BOTOX en injectables.

 

Publicatiedatum: 10-05-2019


« Terug naar het overzicht