Gaat mijn afspraak nog door i.v.m. het coronavirus?

Coronavirus: kun je gewoon naar de tandarts? UPDATE 6 april 2020

Alle reguliere afspraken tot 28 april van mensen die behoren tot de kwetsbare groepen zullen worden verplaatst! U wordt hierover door ons gebeld.

Bij de overige afspraken wordt er gekeken wat wel en wat niet door kan gaan, opdat we een veilige behandelomgeving voor u en onszelf kunnen blijven bieden.

In verband met Corona zijn er ook voor de tandarts aangepaste maatregelen. Wat precies is nog niet duidelijk: In de loop van deze week wordt er vanuit de beroepsverenigingen hopelijk duidelijkheid verschaft over wat wel en niet gedaan kan worden in de tandartspraktijk. Het langdurig stilleggen van de mondzorg is onwenselijk, omdat er dan onomkeerbare problemen kunnen ontstaan. Maar uw en onze veiligheid staat voorop. Daarom nemen we ook extra aanvullende maatregelen mochten we tot behandeling overgaan. Zo laten we u van tevoren spoelen met een desinfecterende vloeistof en dragen we naast alle gebruikelijke bescherming ook een hoofdbedekking. We kunnen tijdens een behandeling immers geen 1,5 meter afstand houden van elkaar, maar we willen het risico op besmetting zo klein mogelijk maken. Daarom worden de richtlijnen van het RIVM strak gehanteerd, zo min mogelijk mensen in de wachtkamer, ruim 1,5 meter tussen de stoelen, geen literatuur geen speelgoed enzovoort. Noodzakelijke zorg blijven wij gewoon uitvoeren.

Wij voeren uiteraard sowieso spoedbehandelingen uit: niemand hoeft met pijn rond te lopen. Telefonisch zijn wij doordeweeks in ieder geval bereikbaar van 08-00-17.00 uur. Bij enige twijfel altijd telefonisch contact met ons opnemen, wij staan klaar om u te helpen.

We mogen u bij pijn alleen helpen als u geen symptomen van Corona heeft. Mocht u verkoudheidsklachten/ keelpijn/ hoesten/ koorts hebben, dan mag u niet komen. We zullen u dan wel van telefonisch advies voorzien en indien nodig doorsturen naar een gespecialiseerd centrum voor tandheelkundige hulp. Een telefonisch consult met de tandarts wordt in rekening gebracht, net zoals bij de huisarts het geval is.

KOMT U NIET LANGS BIJ ONS OM EEN AFSPRAAK TE VERZETTEN OF TE MAKEN, dit doen wij telefonisch om het patiëntenverkeer in de praktijk tot een minimum te beperken.

Bij de deur vangt een assistente u op, u wordt gevraagd uw handen te desinfecteren, de assistente zal u nogmaals een aantal vragen stellen en zal u vervolgens verwijzen naar de wachtkamer op de begane grond of eerste verdieping.

 

Publicatiedatum: 16-03-2020


« Terug naar het overzicht